Для любителів тихого полювання гарна новина – у лісах ДП «Ясінянське ЛМГ» стартував грибний сезон!

Гриби – це багатий на білок, жири, вуглеводи, солі, вітаміни та ароматичні речовини, цінний продукт харчування. Свіжі й перероблені гриби збагачують й урізноманітнюють наше меню та позитивно впливають на обмін речовин в організмі людини.
Однак варто пам’ятати, що у карпатських лісах зростають різні види як їстівних, так і отруйних грибів. Якщо ви вирішили вдатися до «тихого полювання», то слід пам’ятати і дотримуватись елементарних правил:
- утримуватись від збирання невідомих грибів;
- не варто пробувати будь-які сирі дикорослі гриби на смак;
- гриби треба використовувати незабаром після збирання, їх не можна зберігати довго
сирими при кімнатній температурі, бо вони швидко псуються. Споживання їстівних,
але не свіжих грибів теж може призвести до отруєння.
- неприпустимо вживати гриби зібрані в екологічно небезпечних місцях (уздовж автошляхів, залізничних колій, лісопосадок у промислових зонах тощо);
- слід відбраковувати на місці зіпсовані, зів’ялі, висохлі, перерослі гриби;
- не варто купувати гриби поза ринками та у випадкових осіб;
- не слід консервувати гриби під герметичні кришки в домашніх умовах, а також
забороняється реалізовувати гриби домашньої консервації.
- при перших ознаках отруєння слід негайно звернутися по допомогу до лікаря.
Гриби є «важкою» їжею, яка взагалі протипоказана дітям до 14 років, людям похилого віку та особам, що мають захворювання шлунково-кишкового тракту. Наявність навіть одного отруйного гриба серед їстівних може спричинити важке отруєння і навіть смерть.
Сподіваємося, що дотримуючись вказаних правил збирання та приготування грибів, гості нашого господарства отримають тільки хороший відпочинок, приємні враження, неповторний смак грибних страв та незабутні спогади про літо.