Для любителів тихого полювання гарна новина – у лісах ДП «Ясінянське ЛМГ» стартував грибний сезон!

Гриби – це багатий на білок, жири, вуглеводи, солі, вітаміни та ароматичні речовини, цінний продукт харчування. Свіжі й перероблені гриби збагачують й урізноманітнюють наше меню та позитивно впливають на обмін речовин в організмі людини.

Однак варто пам’ятати, що у карпатських лісах зростають різні види як їстівних, так і отруйних грибів. Якщо ви вирішили вдатися до «тихого полювання», то слід пам’ятати і дотримуватись елементарних правил:

  1. утримуватись від збирання невідомих грибів;
  2. не варто пробувати будь-які сирі дикорослі гриби на смак;
  3. гриби треба використовувати незабаром після збирання, їх не можна зберігати довго

сирими при кімнатній температурі, бо вони швидко псуються. Споживання їстівних,

але не свіжих грибів теж може призвести до отруєння.

  1. неприпустимо вживати гриби зібрані в екологічно небезпечних місцях (уздовж автошляхів, залізничних колій, лісопосадок у промислових зонах тощо);
  2. слід відбраковувати на місці зіпсовані, зів’ялі, висохлі, перерослі гриби;
  3. не варто купувати гриби поза ринками та у випадкових осіб;
  4. не слід консервувати гриби під герметичні кришки в домашніх умовах, а також

забороняється реалізовувати гриби домашньої консервації.

  1. при перших ознаках отруєння слід негайно звернутися по допомогу до лікаря.

 

Гриби є «важкою» їжею, яка взагалі протипоказана дітям до 14 років, людям похилого віку та особам, що мають захворювання шлунково-кишкового тракту. Наявність навіть одного отруйного гриба серед їстівних може спричинити важке отруєння і навіть смерть.

 

 

Сподіваємося, що дотримуючись вказаних правил збирання та приготування грибів, гості нашого господарства отримають тільки хороший відпочинок, приємні враження, неповторний смак грибних страв та незабутні спогади про  літо.

Copyright ©ДП "Ясінянське ЛМГ"